enflogo

Wederom Europees belastinggeld naar islamitisch dictatuur

Wederom Europees belastinggeld naar islamitisch dictatuur

Schriftelijk ingediende vragen

De Europese Commissie heeft op woensdag 23 januari aangekondigd meer dan 300 miljoen euro over te maken naar Tunesië (1). Dit onder het mom van zogenaamde investeringen in de jeugd, ondernemerschap en het verbeteren van de leefomstandigheden van de Tunesiërs.

1. Een onderdeel van het enorme steunprogramma gaat over het verbeteren van de "positie van jongeren". Bent u met mij van mening dat ten koste van alles moet worden voorkomen dat de toekomst van die jongeren in Europa zal liggen?

2. Eerdere steunprogramma's aan andere islamitische dictaturen zoals Afghanistan en Tsjaad bleken volkomen nutteloos en doorspekt van fraude. Hoe gaat u garanderen dat dit in Tunesië niet ook zal gebeuren?

3. Hoe valt het te verkopen dat u te pas en te onpas de portemonnee trekt om geld uit te delen aan Afrika, terwijl in bijvoorbeeld Nederland voortdurend moet worden bezuinigd op pensioenen en de zorg?

Bron (1): "Youth, entrepreneurship and better living conditions spearheads of new EU record assistance to Tunisia", http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-529_en.htm (donderdag 24 januari 2019)