enflogo

Sjoemel-begroting EU kan voor straf mee in zak van Sinterklaas

Sjoemel-begroting EU kan voor straf mee in zak van Sinterklaas

P E R S B E R I C H T

De Europese delegatie van de PVV heeft vanochtend tijdens de plenaire behandeling van de "presentatie van het jaarverslag 2014 van de Rekenkamer" Sinterklaas gevraagd om alle Europese Commissarissen en hun leger van ambtenaren een setje normen en waarden, en een flesje eau d'anti-corruption cadeau te doen op het heerlijk avondje.

De Europese Rekenkamer heeft namelijk de begroting van de EU voor de zoveelste keer afgekeurd. In 2104 is er maar liefst 6,4 miljard euro verdwenen door ernstige fouten, verdachte onregelmatigheden en onwettige betalingen.

Stuger: 'Bij ons in Nederland is het maar één keer per jaar Sinterklaas. Het is jammer te zien dat vooral Oost- Europese en zuidelijke landen denken dat dat elke dag is. En de Nederlandse belastingbetaler krijgt daarvoor de Zwarte Piet.'

Zo werd volgens de Europese Rekenkamer de door de EU gesubsidieerde aanleg van een snelweg in Malta zonder de verplichte aanbesteding gegund aan bedrijf, dat blijkbaar dikke vriendjes is met de opdrachtgever. In Portugal staken leerkrachten bij een jongerenproject veel meer geld aan salaris in hun zak dan waarvoor ze hadden gewerkt en in Spanje trof de Rekenkamer een motorcrossbaan aan, daar waar eigenlijk een bouwterrein had moeten liggen.