enflogo

Reactie PVV Europa op verbod pulskorvisserij

Reactie PVV Europa op verbod pulskorvisserij

Persbericht

De Nederlandse visserijsector wacht een zware tijd nu de EU vrijwel zeker zal besluiten om pulskorvisserij te verbieden.

PVV-Europarlementariër Olaf Stuger: “Hier zien we dus wat er gebeurt als we bevoegdheden overdragen aan Brussel. Waar Frankrijk opkomt voor haar eigen mensen laat Nederland haar eigen volk, en in het bijzonder haar vissers, enorm in de steek.”

In Straatsburg valt vandaag zeer waarschijnlijk het finale besluit waar onze vissers al maanden bang voor zijn en komt er hoogstwaarschijnlijk een Europees verbod op deze Nederlandse uitvinding.

“Het CDA en de ChristenUnie huilen nu krokodillentranen, maar zij hebben altijd gepleit voor meer EU en overdracht van bevoegdheden. De gespeelde verontwaardiging van de machtspartijen is dus ongeloofwaardig en hypocriet. Onze vissers worden nu de dupe van de Franse overheersing in Brussel. Nederland, als grootste nettobetaler aan de EU, blijft het braafste jongetje in de klas en wordt vanwege die naïviteit keihard afgestraft in de praktijk.” Aldus Stuger.

 

Schriftelijke vragen PVV aan de Raad:

1. Is de Raad het met de PVV eens dat een verbod op pulsvisserij desastreuze gevolgen zal hebben voor de Nederlandse visserijsector?

2. Is de Raad voornemens om Nederland een flinke korting te geven op de jaarlijkse EU-bijdrage om toekomstige schade aan de Nederlandse visserijsector te kunnen compenseren?

3. Is de Raad bereid om het verbod op pulsvisserij alsnog van tafel te vegen?