enflogo

PVV wil streep door peperdure renovatie Europees Parlement

PVV wil streep door peperdure renovatie Europees Parlement

P E R S B E R I C H T : 'Als landen uit EU vertrekken, komt er juist genoeg ruimte vrij'

De Europese delegatie van de PVV heeft met ontsteltenis kennis genomen van uitgelekte plannen voor een peperdure renovatie van het gebouw van het Europees Parlement in Brussel. Het gebouw dat slechts 22 jaar oud is en al 1 miljard euro belastinggeld heeft gekost, wordt verbouwd om honderden extra bureaucraten te huisvesten.

"De Brusselse bureaucratie is nu al het toppunt van stroperigheid. Nog meer bureaucraten, betekent nog grotere stapels zinloos papierwerk, dat mensen die echt werken alleen maar frustreert", stelt Europarlementariër Auke Zijlstra. "Het is verspilling om Europarlementariërs, die nu al twee kantoren hebben, er drie op te dringen, ik heb aan één al genoeg."

Europarlementariër Olaf Stuger voegt daar aan toe: "Bovendien is het een minachting voor de eerlijke belastingbetaler dat zonder hun toestemming nu al kantoren worden gebouwd voor landen die niet eens lid zijn van de EU. Laat staan lid worden. De Brusselse bazen wil nu al een plekje bouwen voor landen zoals Servië, Macedonië en Montenegro, waar de corruptie hoogtij viert. Het geeft duidelijk aan waar de prioriteiten liggen."

"De Nederlandse belastingbetaler krijgt de rekening weer voorgeschoteld. Als het aan ons ligt, komt er straks heel wat kantoorruimte vrij. Van al die landen die het Brusselse regime meer dan beu zijn en de bureaucratie ontvluchten."

Schriftelijke vragen:

1. Is de Commissie op de hoogte van de plannen (*) van het Europees Parlement en zo ja, is zij dan bereid om deze plannen openbaar te maken?

2. Hoeveel euro's aan belastinggeld zal de renovatie van het Europees Parlement uiteindelijk gaan kosten volgens de Commissie?

3. Kan de Commissie bevestigen dat alle lidstaten vetorecht hebben inzake uitbreiding en is daarmee het creëren van extra kantoren voor niet EU-lidstaten op zijn minst prematuur en agenda ondermijnend te noemen?

http://www.politico.eu/article/parliament-plans-massive-building-renovation/