enflogo

PVV: Meer duidelijkheid over reis- en verblijfskosten Europese Commissie

PVV: Meer duidelijkheid over reis- en verblijfskosten Europese Commissie

Persbericht

De PVV in het Europees Parlement heeft schriftelijke vragen gesteld over het uitbundige declaratiegedrag van eurocommissarissen en andere hoge Europese vertegenwoordigers. PVV-Europarlementariër Andre Elissen: "Uit onderzoek is gebleken dat de commissie alleen al in de eerste twee maanden van 2016 bijna een half miljoen euro heeft uitgegeven aan reis- en verblijfkosten. Het duurste reisje bedroeg meer dan 75.000 euro, voor een bezoek van nauwelijks drie dagen. Ik wil een volledig overzicht van alle declaraties, de burgers hebben het recht om te weten waaraan het door hen opgebrachte belastinggeld wordt uitgegeven!"

  1. Waarom heeft het kennelijk drie jaar moeten duren voordat de declaraties openbaar zijn gemaakt?
  2. Kunt u in het kader van transparantie naar de Europese burger een overzicht publiceren van alle reis- en verblijfkosten van eurocommissarissen in de huidige legislatuur, dus sinds 2014, en bent u bereid voortaan maandelijks een overzicht te publiceren?
  3. Vindt u het normaal, en te verkopen aan de Europese belastingbetaler dat Hoge Vertegenwoordiger Mogherini voor een reisje van nauwelijks drie dagen naar Bakoe ruim 75.000 euro declareert, en wat heeft deze reis opgeleverd?