enflogo

PVV-Europa wil einde aan onzinnige geldverspilling EU

PVV-Europa wil einde aan onzinnige geldverspilling EU

P E R S B E R I C H T : € 3,8 Miljoen subsidie naar schoon zwemwater voor Russische badgasten

De Europese delegatie van de PVV wil zo snel mogelijk boven water krijgen waarom Roemenië en de Oekraïne 3,8 miljoen euro subsidie krijgen voor het zogenaamd reinigen van de rivier Donau.

Vandaag komen Minister Plasterk en Staatssecretaris van Dam uitleggen wat Nederland op het gebied van regionale ontwikkeling het aankomende half jaar van plan is. 'Een mooi moment om de nieuwste onzinnige regionale verspilling aan de kaak te stellen. Hiermee draait de Nederlandse belastingbetaler op voor schoon zwemwater voor Russische badgasten’, stelt Europarlementariër Olaf Stuger. ‘De Donau begint in Duitsland, stroomt door negen landen en mondt na Roemenië en Oekraïne uit in de Zwarte Zee. Het is verspilling ten top dat de EU een rivier op zijn eindpunt in de Oekraïne gaat reinigen. Igor en Olga liggen in een deuk op hun strandlakentje als hun vakantie top is dankzij, het door Nederlanders bekostigde, schone zwemwater’.

Stuger: ‘Bovendien scoren deze twee uiterst corrupte landen op de Corruption Index van de toonaangevende organisatie Transparency International zware onvoldoendes, respectievelijk 4,3 en 2,6. Dat is dus al een garantie dat een groot deel van de 3,8 miljoen in de diepe zakken van corrupte politici en aannemers verdwijnt. Dubieus is bovendien de rol van de verantwoordelijke Eurocommissaris Corina Cretu die, niet verwonderlijk, van Roemeense afkomst is. Cretu is al meerdere keren in opspraak geraakt. Niet alleen scoort ze het hoogste verzuim van de wekelijkse vergaderingen, ook schijnt ze zakelijke reizen te combineren met privé-uitjes en laat ze haar ambtenaren haar was doen of boodschappen halen. Iemand die het niet zo nauw neemt met normen en waarden, is een dergelijk project absoluut niet toevertrouwd. Daarom roepen we de Europese Commissie op dit plan naar de vuilnisbak te verwijzen.’