enflogo

PVV wil debat over sekssubsidies Oxfam

PVV wil debat over sekssubsidies Oxfam

Persbericht

De Europese delegatie van de PVV heeft een debat aangevraagd in het Europees Parlement over de seksschandalen bij Oxfam. Het Europees Parlement heeft in 2016 een budget van 155 miljoen euro gereserveerd voor hulporganisaties zoals Oxfam. De PVV wil met het debat voorkomen dat nog meer belastinggeld wordt besteed aan de zieke uitspattingen van deze hulpverleners.

‘Bij Oxfam hebben ze een ranzig beeld van liefdadigheid’, stelt Europarlementariër Olaf Stuger nu er steeds meer feiten boven water komen over de seksuitspattingen bij de wereldwijde hulporganisatie. Stuger: ‘In plaats van slachtoffers te helpen, maken ze misbruik van kwetsbare kinderen en vrouwen voor hun misselijkmakende seksdriften.’

Toen de EU in 2011 1,7 miljoen euro overmaakte aan Oxfam voor hulp aan de overlevende in Haïti, werden in dure villa’s op kosten van Oxfam seksfeesten gehouden met minderjarige meisjes. 

Stuger: ‘De EU geeft jaarlijks honderden miljoenen euro’s uit aan organisaties zoals Oxfam. Wat ons betreft wordt dit per direct stopgezet en het geld teruggegeven aan de belastingbetaler. De EU heeft weer eens laten zien niet fatsoenlijk met ons belastinggeld om te kunnen gaan’.