enflogo

PVV Europa: UNESCO steunt anti-semieten in strijd om de Tempelberg

PVV Europa: UNESCO steunt anti-semieten in strijd om de Tempelberg

Persberichten

De Europese Commissie moet per direct alle samenwerking met cultuurorganisatie UNESCO van de Verenigde Naties stopzetten vanwege haar steun voor een resolutie die ontkent dat de Tempelberg heilig is voor het Joodse volk. De resolutie verklaart de Tempelberg tot uitsluitend islamitisch bezit en bestempelt Israël als ‘bezetter’. De PVV reageert daarmee op het nieuws (*) dat een resolutie die hiertoe opriep, welke door zeven Arabische landen is voorgesteld, door het uitvoerend comité van UNESCO is geadopteerd.

“Het is wel duidelijk dat de Verenigde Naties inmiddels geheel in handen is van islamitische landen. Deze beslissing over de Tempelberg is een dieptepunt van anti-semitisme. De UNESCO vervalst de geschiedenis en komt het met anti-Joodse en anti-Israëlische maatregelen. Het speelt daarmee de Palestijnse Autoriteit en terreurorganisatie Hamas in de kaart die expliciet oproepen Israël te vernietigen. Het is een grof schandaal! De Europese Commissie moet per direct haar steun uitspreken aan Israël en alle samenwerking met UNESCO stopzetten.” Aldus PVV Europarlementariër Marcel de Graaff.

De PVV heeft schriftelijke vragen ingediend bij de Europese Commissie:

(1) Bent u het eens met UNESCO om Joodse heiligdommen te herkwalificeren tot islamitisch bezit en Israël te bestempelen als bezetter?

(2) Bent u het eens met de PVV en andere critici van deze beslissing dat UNESCO met deze beslissing de geschiedenis herschrijft met als doel het Joodse volk te ontdoen van haar culturele erfgoed, dat daarmee de beslissing van UNESCO als anti-Joods en anti-Israël kan worden omschreven en hierdoor het wereldwijd oprukkende antisemitisme in de kaart wordt gespeeld?

(3) Bent u bereid deze gang van zaken per direct krachtig te veroordelen, UNESCO op te roepen deze beslissing in te trekken en alle samenwerking met UNESCO stop te zetten?

 

*http://www.nu.nl/buitenland/4337825/unesco-neemt-omstreden-resolutie-oost-jeruzalem.html