enflogo

PVV Europa tegen bloedbad van 25 keer Dolfinarium

PVV Europa tegen bloedbad van 25 keer Dolfinarium

P E R S B E R I C H T : Deens barbaars ritueel veroorzaakt bloedbad

De Europese delegatie van de PVV heeft vandaag tegen het visserijverdrag van de EU met Denemarken en Groenland gestemd. Met genoemd verdrag is een subsidie van maar liefst 18 miljoen euro gemoeid . Het barbaarse ritueel van de jaarlijkse dolfijnenslachting in het Koninkrijk Denemarken (op de Faeröereilanden) wordt niet één keer in het hele verslag genoemd. Daarnaast is het in Groenland toegestaan om op walvissen te jagen.

 

‘Wat de PVV betreft gaat er geen cent naar Denemarken, waaronder zowel Groenland als de Faeröereilanden vallen, dat maar blijft vasthouden aan het eeuwenoude barbaarse ritueel om dolfijnachtige grienden op gruwelijke wijze af te slachten. Per jaar worden er omgerekend zo’n 25 Dolfinariums, ofwel zo’n 850 grienden, aan messen en haken geregen. Een uiterst pijnlijke doodsstrijd die uren kan duren’, aldus Europarlementariër Olaf Stuger.

Barbaarse slachting

De PVV roept al jaren op om een halt toe te roepen aan deze barbaarse slachting. Dat het Europees Parlement vandaag dit verslag heeft goedgekeurd toont aan dat de EU zich samen met de regering van Denemarken achter de dierenbeulen in zowel Groenland als op de Faeröereilanden schaart.