enflogo

Opheldering over geldsmijterij Juncker richting Luxemburg

Opheldering over geldsmijterij Juncker richting Luxemburg

P E R S B E R I C H T

De Nederlandse belastingbetaler draait op voor het rijkeluisleventje van de inwoners van Luxemburg. Het geboorteland van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de UK House of Commons, EU Commission (*).

PVV Europarlementariër Olaf Stuger: ‘Juncker is vooral gul voor zijn eigen land. Het op één na rijkste land ter wereld met het hoogste gemiddeld bruto-inkomen van 77.000 euro ontvangt met 2.278 euro per inwoner de hoogste EU-subsidie van Europa. Dit terwijl Nederlanders met een fors lager inkomen honderden euro´s aan de EU moeten betalen.
Voor een Nederlands gezin met modaal inkomen loopt dit al snel op naar maar liefst 1.300 euro. Waar hardwerkende Nederlanders met bonusaanbiedingen en prijsknallers amper het einde van de maand kunnen halen, is het dankzij Juncker iedere dag feest in Luxemburg. Deze geldsmijterij moet stoppen´.

De PVV heeft schriftelijke vragen ingediend bij de Europese Commissie.

• Hoeveel subsidie is er uitgekeerd aan Luxemburg en voor welke projecten is dit gebruikt tijdens het mandaat van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie?
• Wat is het resultaat van deze projecten?
• Wat is de persoonlijke bemoeienis van Juncker bij het gunnen van deze subsidies?
• Wanneer bent u nu eindelijk voornemens te stoppen met de miljarden verslindende EU-subsidiedrift?

balans