enflogo

Matchfixing in het Europees Parlement

Matchfixing in het Europees Parlement

P E R S B E R I C H T : PVV Europa: 'Rode kaart voor van corruptie verdachte Spaanse volksvertegenwoordiger´

Het is de PVV een doorn in het oog dat de bijeenkomst vanavond van het Europees Parlement over de megafraude bij de FIFA kan worden bijgewoond door een Europarlementariër die zelf betrapt is op corruptie.

De Europese fractie van de PVV doelt daarmee op de Spaanse politicus Pablo Zalba Bidegain. Deze 40-jarige econoom toonde zich in een undercoveroperatie van de Britse krant The Sunday Times bereid steekpenningen aan te nemen van journalisten die zich voordeden als lobbyisten. Op internet is een video te zien hoe de corrupte Spanjaard zich graag wil laten betalen voor het indienen van amendementen (I).

'Deze man had meteen het veld moeten ruimen, maar mag ongestraft blijven zitten. Dit toont weer eens aan dat het Europees Parlement een incompetente schijnvertoning is', stelt Europarlementariër Olaf Stuger. 'Hoe schijnheilig is het debat vanavond over de corruptie bij voetbalbond FIFA als het EP zelf niet in staat is om bij aangetoond aannemen van steekpenningen eigen mensen te bestraffen. Het wordt tijd dat corrupte politici de rode kaart krijgen.'

Behalve de Spanjaard Bidegain werden nog twee andere Europarlementariërs betrapt op het accepteren van steekpenningen (II). De Spaanse christendemocraat Pablo Zalba Bidegain, lid van de EVP-fractie waar ook het Nederlandse CDA onderdeel van uit maakt, zet zijn werk nog steeds ongestoord voort.

Politieke matchfixing

Dit jaar won Pablo Zalba Bidegain zelfs nog een 'Europarlementariër van het Jaar'-onderscheiding (III) voor zijn werk als vicevoorzitter van de Commissie Economische en Monetaire Zaken.

Stuger: "Dat politieke matchfixing wordt beloond met een prijs, toont aan dat Brussel net zo'n bende is als de FIFA. De Nederlandse belastingbetaler draait op voor de torenhoge kosten van het instituut Brussel. Als een Europese politicus zich dan ook nog eens laat omkopen, is dit een klap in het gezicht van iedereen die zijn zuurverdiende centen naar Brussel ziet gaan. Om een voorbeeld te stellen zou Bidegain wat de PVV betreft moeten opstappen, worden weggestuurd en alsnog door de Spaanse autoriteiten onderzocht moeten worden."

https://www.youtube.com/watch?v=NZtsmH9kdRo
http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/insight/article582604.ece
http://www.mepawards.eu/2015-awards-winners