enflogo

Europarlementariër eist onmiddellijke stopzetting miljoenensteun na zoveelste schandaal'

Europarlementariër eist onmiddellijke stopzetting miljoenensteun na zoveelste schandaal'

P E R S B E R I C H T : PVV Europa: 234 miljoen euro voor racist Mugabe blijkt wederom onverantwoord

De Europese delegatie van de PVV blijft de Europese Commissie op de huid zitten over het gratis uitdelen van 234 miljoen euro aan Zimbabwe. De PVV wil dat de EU onmiddellijk stopt met het sponsoren van Mugabe nu hij, na racistische uitspraken en olifantenslachtingen, wederom aantoont er kwalijke praktijken op na te houden door blanke boeren het leven in Zimbabwe onmogelijk te maken.

 

Onlangs werd bekend dat de regering van Zimbabwe maar liefst 23 boerderijen, die eigendom zijn van blanke boeren wil laten onteigenen (I). Mugabe heeft zelfs gezegd: "Wees niet coulant tegen de blanke boeren. Zij (de blanken) mogen wel bedrijven bezitten of wonen in onze steden, maar zij mogen geen land hebben. Land is alleen voor de zwarten."

PVV-Europarlementariër Olaf Stuger: "Het is ronduit bizar dat het schoolvoorbeeld van een foute en corrupte dictator door de EU gespekt wordt met 234 miljoen euro. Zoals we weten is dat voornamelijk Nederlands belastinggeld. Nadat Mugabe eerder te kennen gaf liever geen witte gezichten te zien na afloop van een bijeenkomst (II), heeft hij zijn vizier nu weer gericht op de blanke boeren. Dat de EU dit soort praktijken nog steeds sponsort is niet uit te leggen en moet per direct eindigen."

In antwoorden op eerder gestelde schriftelijke vragen (III) geeft de Commissie bij monde van vicevoorzitter Mogherini aan dat zij nog geen reden ziet om te stoppen met het uitdelen van de 234 miljoen euro aan Zimbabwe. Ook niet na eerdere incidenten zoals het barbecueën van olifanten (IV) en het opheffen van het jachtverbod op leeuwen (V).

Stuger: "Mevrouw Mogherini denkt in al haar naïviteit nog steeds dat belastinggeld uitdelen zal gaan helpen op het gebied van democratisering en mensenrechten in Zimbabwe. Ondertussen ziet de hardwerkende Nederlander zijn geld verdwijnen in de zakken van boeven als Mugabe, moeten blanke boeren in Zimbabwe vrezen voor hun voortbestaan en toont het land stelselmatig aan geen enkele vorderingen te maken op het gebied van democratische hervormingen of de bescherming van zeldzame diersoorten. Dit is een regelrechte klap in het gezicht voor de belastingbetaler."

Schriftelijke vragen aan de Europese Commissie:

1. Is de Commissie van mening dat Mugabe wederom aantoont een racist te zijn en dat het leven voor blanken in Zimbabwe met de dag gevaarlijker en onbestaanbaar wordt gemaakt door zijn beleid en dito uitspraken?

2. Is de Commissie als gevolg hiervan bereid om per direct elke vorm van EU-steun aan Zimbabwe en Mugabe te beëindigen?

3. In eerdere antwoorden op schriftelijke vragen (III) stelt de Commissie dat "de uitvoering (van de 234 miljoen euro) grotendeels is toevertrouwd aan internationale organisaties of ngo's". Kan de Commissie aantonen welke organisaties dat zijn? Graag een overzicht.

I. http://www.dailynews.co.zw/articles/2015/08/15/govt-lists-23-white-owned-farms-for-seizure
II. http://www.timeslive.co.za/africa/2015/04/10/watch-racist-robert-mugabe-doesn-t-want-to-see-a-white-face
III. http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2015-006918&language=NL
IV. http://www.telegraaf.nl/binnenland/23729290/__PVV_laakt_slachting_olifanten__.html
V. http://www.volkskrant.nl/buitenland/zimbabwe-heft-jachtverbod-na-tien-dagen-alweer-op~a4117926/