enflogo

Debat over traceerbare vis belangrijker dan stem Nederlandse volk

Debat over traceerbare vis belangrijker dan stem Nederlandse volk

P E R S B E R I C H T

De Europese delegatie van de PVV laakt het gebrek aan respect in het Europees Parlement over de uitkomst van het Nederlandse referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

 De PVV heeft tweemaal het dringende verzoek gedaan aan de Conference of Presidents (CoP) om in debat te gaan over het overweldigende stopteken dat ons land omhoog houdt. In de CoP zijn de leiders van de politieke samenwerkingsverbanden vertegenwoordigd en de president van het Europees Parlement Martin Schulz.

‘Het is struisvogelpolitiek om net te doen of Nederland niet massaal een rode kaart heeft uitgedeeld aan Brussel. Het getuigt ook niet van respect voor het democratisch proces’, stelt Europarlementariër Olaf Stuger.

Stuger: ‘Hoe wrang ook, de weigering van het parlement om niet over de uitkomst in debat te gaan, werkt averechts voor hen, en in ons voordeel als EU-kritische partij. Het versterkt de anti-Brussel-sentimenten. Daarnaast is het wegkijken ronduit dom omdat in de toekomst de Brusselse elite met meer referenda zullen worden geconfronteerd. Een referendum over het handelsverdrag TTIP is namelijk al in de maak.'

Stuger heeft bij de opening van de vergadering een laatste poging gedaan een debat op de agenda te krijgen. Stuger: 'Wij hebben vandaag het parlement zelf de kans gegeven de stem van het Nederlandse volk te respecteren door openlijk het debat in te gaan. Nu dit verzoek door de Europarlementariërs zelf ook is afgewezen weten we in ieder geval hoe Brussel over ons denkt.’

Overigens wordt wel tijd ingeruimd om te spreken over een resolutie waarin het pleit voor traceerbare vis.