enflogo

Taken Frontex

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Taken Frontex

1: Kan de Commissie aangeven of het de taak is van Frontex om de buitengrenzen van de EU te helpen bewaken door te voorkomen dat bootjes met migranten in Europa aan wal komen?

Hans Jansen

Hans Jansen

Hans Jansen (Amsterdam 1942) is op 1 juli 2014 lid geworden van het parlement van de Europese Unie. Hij is plv. lid van de commissie Sociale zaken en werkgelegenheid, en lid van de commissie Ontwikkelingshulp. Daar probeert hij belangstelling te wekken voor de negatieve en soms zeer schadelijke bijwerkingen van het verstrekken van Ontwikkelingshulp, een zaak waaraan de EU miljarden euro's belastinggeld uitgeeft. Hij heeft jaren aan universiteiten college islamkunde en Arabisch gegeven. Sinds de moord op Theo van Gogh en het proces tegen Geert Wilders beseft hij dat de islam en het Midden-Oosten meer zijn dan een interessant academisch onderwerp van studie. Meer informatie over zijn publicaties en zijn CV op zijn persoonlijke website, www.arabistjansen.nl.

Vraag met verzoek om schriftelijk antwoord E-007591/2014 aan de Commissie

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: ISIS-terroristen in vluchtelingenkampen

Het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken gaf deze zondag aan dat zij op de hoogte is van plannen van terroristen van moslimterreurgroep ISIS om vluchtelingenkampen te infiltreren om op die manier door te kunnen reizen naar de EU om aldaar aanslagen te plegen.

 

Frontex Push Back operaties

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Frontex Push Back operaties

1: Kan de Commissie aangeven hoe vaak Frontex heeft deelgenomen aan operaties waarbij pushbacks hebben plaatsgevonden en hoeveel personen daarbij zijn teruggestuurd?

 

Poging Amsterdam om fraudeonderzoek OLAF naar sjoemelmoskee in de doofpot te stoppen

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Poging Amsterdam om fraudeonderzoek OLAF naar sjoemelmoskee in de doofpot te stoppen

De gemeente Amsterdam heeft het Europese Bureau voor fraudebestrijding (OLAF) gevraagd om een onderzoek naar fraude bij de subsidie voor de bouw van een moskeeverzamelgebouw in Stadsdeel Oost te laten rusten. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van een artikel uit De Groene Amsterdammer.

Vraag met verzoek om schriftelijk antwoord E-007180/2014 aan de Commissie

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: 2 miljard euro voor corrupte regimes in Afrika

In een van zijn laatste acties als voorzitter van de Europese Commissie heeft José Manuel Barroso in New York een overeenkomst getekend met vijf Afrikaanse landen om er duurzame energiebronnen toegankelijker te maken, ook op het platteland.