Nooit zwichten voor chantage van dictatuur Turkije

Nooit zwichten voor chantage van dictatuur Turkije

Voorzitter,
Aan de heer Weber, die zo tekeer gaat tegen populisten, wil ik zeggen: vox populi, vox deorum. Ik ben er trots op met de stem van het volk te spreken.

Voorzitter,
De komende Raad van Ministers zal uitvoerig spreken over de migratiecrisis.

Het voorstel dat nu voor ligt, zwicht voor de chantage van Turkije.

Turkije mag nooit lid worden van de EU.
Turkije mag nooit vrijgesteld worden van visumplicht.

Dictator Erdogan werd vorige week in Straatsburg door duizenden Turken als een held onthaald. Het is duidelijk dat de loyaliteit van de Turken in Europa niet bij hun gastland ligt,

maar bij de sultan van Ankara,
die Koerdische Turken bombardeert;
die IS steunt en
Joden en Christenen tot zijn grote vijanden rekent.

Dit land is niet te vertrouwen. Als de EU nu zwicht voor chantage en aan Turkije geld geeft voor vluchtelingen en tegelijkertijd de deur naar de EU openzet, dan worden we binnen een paar jaar alsnog overspoeld door miljoenen migranten uit Afghanistan, Pakistan en Syrië.

Genationaliseerd tot Turk komen ze alsnog de EU binnen.

De Commissie moet de onderhandelingen met Turkije over toetreding en over afschaffen van de visumplicht definitief stoppen.

Laat de Raad zich duidelijk uitspreken tegen islamitisch geweld, zowel van Turkije als van islamitische organisaties en stoppen met de financiering daarvan.

Tenslotte, voorzitter, vraag ik aandacht voor de meedogenloze terreur van Hamas tegen het Joodse volk, aandacht voor geniepige aanvallen van palestijnen tegen onschuldige Joodse burgers. Laat de Raad zich ook hiertegen duidelijk uitspreken.

Disclaimer

De uitsluitende aansprakelijkheid berust bij de auteur van deze website. Het Europees Parlement is niet aansprakelijk voor de in de site vervatte informatie.

© 2020 - PVV Europa