enflogo

PVV Europa: Bevries EU-bonus Burundese bendeleider

P E R S B E R I C H T

'Privé-voetbalteam dictator profiteert van meer dan €230 miljoen aan steun'
PVV Europa: Bevries EU-bonus Burundese bendeleider

BRUSSEL, maandag 27 juli 2015

De Europese delegatie van de PVV wil dat de geldstroom van meer dan €230 miljoen EU-steun aan het Afrikaanse land Burundi per direct wordt bevroren.

'Dictator Pierre Nkurunziza heeft de oppositie buitenspel gezet en zichzelf benoemd tot president voor een derde termijn. Ook al druist dit in tegen felle protesten van de Afrikaanse Unie en de VS' stelt PVV-Europarlementariër Olaf Stuger.

Stuger: 'De Nederlandse belastingbetaler spekt de bankrekening van deze machtswellusteling, die zichzelf door god benoemd waant. Terwijl het Burundese volk in armoede leeft, neemt Nkurunziza in zijn kielzog altijd zijn privé-voetbalteam mee waarin hij zelf als aanvaller speelt. Deze Halleluja FC leidt een luxe leventje van onze centen terwijl sportclubs in Nederland ten onder gaan door de bezuinigingen.'

De PVV vindt het bedenkelijk dat de EU een dictator steunt met miljoenen euro's aan belastinggeld en heeft dan ook direct aan de Europese Commissie gevraagd om bevriezing van elke EU-steun aan Burundi.

Schriftelijke vragen Olaf Stuger (PVV) aan de Europese Commissie:

1. Is de Commissie bekend met de dubieuze herverkiezing van president Pierre Nkurunziza in Burundi (I)?

2. Is de Commissie bereid om per direct elke vorm van EU-steun aan Burundi te bevriezen?

3. Wat vindt de Commissie van het feit dat Imbonerakure (II), de jeugdbeweging van de partij van president Pierre Nkurunziza, bekend staat als te zijnde terroristische organisatie?

I http://www.volkskrant.nl/buitenland/president-burundi-wint-derde-termijn-ondanks-onrust~a4107349
II http://www.trackingterrorism.org/group/imbonerakure