enflogo

Spreekteksten Olaf Stuger

Poging Amsterdam om fraudeonderzoek OLAF naar sjoemelmoskee in de doofpot te stoppen

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Poging Amsterdam om fraudeonderzoek OLAF naar sjoemelmoskee in de doofpot te stoppen

De gemeente Amsterdam heeft het Europese Bureau voor fraudebestrijding (OLAF) gevraagd om een onderzoek naar fraude bij de subsidie voor de bouw van een moskeeverzamelgebouw in Stadsdeel Oost te laten rusten. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van een artikel uit De Groene Amsterdammer.

VN-klimaattop 2014 (New York)

Debatten

De EU geeft elk jaar tientallen miljarden uit om de vermeende klimaatverandering tegen te gaan. Elke Europese burger mag dus weer flink in de buidel tasten zonder dat er wetenschappelijke onderbouwing is voor de noodzaak hiervan. Dit geld kan beter door de onafhankelijke lidstaten zelf besteed worden aan echt belangrijke zaken, zoals onderzoek naar ALS, kanker, de gezondheidszorg, onderwijs of de zorg voor onze ouderen. Dat zijn doelen waar echte resultaten aan verbonden zijn.

Vraag met verzoek om schriftelijk antwoord E-007180/2014 aan de Commissie

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: 2 miljard euro voor corrupte regimes in Afrika

In een van zijn laatste acties als voorzitter van de Europese Commissie heeft José Manuel Barroso in New York een overeenkomst getekend met vijf Afrikaanse landen om er duurzame energiebronnen toegankelijker te maken, ook op het platteland.