enflogo

Spreekteksten Olaf Stuger

Geen controle op EU-subsidies

Betreft: Schriftelijke vragen Olaf Stuger over ´geen controle op EU-subsidies´

Bij de controle op de besteding van EU-subsidies wordt niet gekeken of het project ook effectief was. Dat schrijft de Rekenkamer (*).

De vrijhandelsovereenkomst tussen Europa en de Verenigde Staten (TTIP) en de risico's voor het Europese stelsel van oorsprongsbenamingen

Artikel 128 van het Reglement

Betreft: De vrijhandelsovereenkomst tussen Europa en de Verenigde Staten (TTIP) en de risico's voor het Europese stelsel van oorsprongsbenamingen

Kort geleden is eindelijk het door de Raad van de EU aan de Commissie toegekende mandaat met de richtsnoeren voor de onderhandelingen over TTIP, de vrijhandelsovereenkomst tussen Europa en de Verenigde Staten, openbaar gemaakt.

Poging Amsterdam om fraudeonderzoek OLAF naar sjoemelmoskee in de doofpot te stoppen

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Poging Amsterdam om fraudeonderzoek OLAF naar sjoemelmoskee in de doofpot te stoppen

De gemeente Amsterdam heeft het Europese Bureau voor fraudebestrijding (OLAF) gevraagd om een onderzoek naar fraude bij de subsidie voor de bouw van een moskeeverzamelgebouw in Stadsdeel Oost te laten rusten. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van een artikel uit De Groene Amsterdammer.

Europese boetes voor Nederland voor niet halen van milieudoelstellingen

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Europese boetes voor Nederland voor niet halen van milieudoelstellingen

De Europese doelen voor het milieu en klimaat zijn „onhaalbaar” volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA). De energiedenktank van de Oeso-landen waarschuwt voor een „peperdure rekening” van de doelstellingen voor duurzame energie, die door de consument betaald zal moeten worden.

Europese Unie spendeert zeven miljard euro foutief

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: Europese Unie spendeert zeven miljard euro foutief

Ongeveer 7 miljard EUR aan EU-geld is vorig jaar op foutieve wijze uitgegeven. Dat bleek bij de presentatie van het jaarverslag van de Europese Rekenkamer over de EU-begroting 2013.

Vraag met verzoek om schriftelijk antwoord E-007180/2014 aan de Commissie

Artikel 130 van het Reglement

Betreft: 2 miljard euro voor corrupte regimes in Afrika

In een van zijn laatste acties als voorzitter van de Europese Commissie heeft José Manuel Barroso in New York een overeenkomst getekend met vijf Afrikaanse landen om er duurzame energiebronnen toegankelijker te maken, ook op het platteland.