enflogo

Spreekteksten Auke Zijlstra

NGO´s werken samen met mensensmokkelaars

NGO´s werken samen met mensensmokkelaars

Spreektekst

Voorzitter,

NGO´s werken samen met mensensmokkelaars. Ze hebben elkaars telefoonnummers en zorgen samen voor een eindeloze stroom illegalen. De boten liggen elkaar voor de Libische kust op te wachten. En dat heeft Frontex bevestigd maar die doet daar niets aan!

De samenwerking met de mensensmokkelaars gaat zover dat vorige week er zelfs een bijna aanvaring is geweest tussen het onder Nederlandse vlag varende Sea Watch en de Libische kustwacht. Daarbij is er zelfs geschoten op de kustwacht!

In een normale wereld zou Italië deze landverhuizers helemaal niet toelaten. Maar de EU verplicht Italië hiertoe.

Haatspeech en nepnieuws

Haatspeech en nepnieuws

Spreektekst

Voorzitter,

Pluriformiteit in de media bestaat niet meer. De staatsmedia laten het volledig afweten door extreem gekleurd nieuws te maken dat door mensen niet herkend wordt. De oplages en de kijkcijfers dalen dan ook voortdurend, want niemand vertrouwt de media nog.

En dus informeren gewone mensen elkaar op sociale media over wat zij in hun gewone leven meemaken.

Visumvrijstelling Oekraine

Visumvrijstelling Oekraine

Spreektekst

Voorzitter,

De Europese Rekenkamer noemt Oekraïne het meest corrupte land van Europa. Oekraïne is een land dat in oorlog is. Het moet met miljardenhulp op de been worden gehouden, heeft moeite met democratie en oligarchen maken er de dienst uit.

Visa en paspoorten worden op grote schaal vervalst. En je kunt er al langetermijnvisa, verblijfsvergunningen en zelfs EU-nationaliteiten kopen.

Griekenland heeft een probleem met de waarheid!

Griekenland heeft een probleem met de waarheid!

Voorzitter,

Griekenland heeft een probleem met de waarheid.

Andreas Georgiou, het hoofd van het statistiekbureau, stelde vast dat de tekorten veel groter waren dan de Grieken altijd beweerd hadden. Hij is hiervoor veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Dit is schandelijk. En het laat zien waar Griekenland staat.

Een volwassen maatschappij zou uit zichzelf tekorten bestrijden, maar Griekenland beweegt alleen als geldschieters dat eisen.

Begrotingscapaciteit voor de eurozone

Begrotingscapaciteit voor de eurozone

Spreektekst

VZ,
Brussel heeft nog nooit een crisis opgelost: niet de migratiecrisis, niet de economische crisis, niet de vertrouwenscrisis. Maar het Parlement denkt dat de eurocrisis opgelost kan worden met heel veel extra geld en macht naar Brussel. Dat is belachelijk.