enflogo

Spreekteksten Auke Zijlstra

Toekomst Financiering EU!

Toekomst Financiering EU!

Spreektekst

Voorzitter,

Ik heb het stuk van de Commissie helemaal gelezen, en het is een lang halleluja-verhaal. De Commissie vindt de Europese Unie een succes, en nu wil de Commissie meer geld, op een nieuwe manier.

Maar in de praktijk levert de Europese Unie helemaal niet. Niet op het gebied van werkgelegenheid, of economische groei, al helemaal niet voor veiligheid. Maar de EU geeft wel heel veel uit: miljoenen aan verre vreemde dictators, aan de Frontex veerdienst voor illegalen naar Europa, aan ontwikkelingshulp die nog nooit iets opgeleverd heeft.

De lafheid en het wegkijken van onze politieke elite is onbegrijpelijk!

De lafheid en het wegkijken van onze politieke elite is onbegrijpelijk!

Spreektekst

Voorzitter,
De Europese Unie legt eindeloos nadruk op het blijkbare recht van de hele wereld om zich hier te vestigen. Maar tegelijkertijd hoeft de immigrant zich niet cultureel of in gedrag te binden aan zijn nieuwe land, en mag hij vervolgens zijn hele gezin ophalen.

We mogen onze grenzen niet meer beschermen, en we kunnen nu zelfs onze eigen kinderen niet meer beschermen tegen het dagelijkse geweld van de islam dat we zelfs nu nog steeds importeren.

Visumvrijstelling Oekraine

Visumvrijstelling Oekraine

Spreektekst

Voorzitter,

De Europese Rekenkamer noemt Oekraïne het meest corrupte land van Europa. Oekraïne is een land dat in oorlog is. Het moet met miljardenhulp op de been worden gehouden, heeft moeite met democratie en oligarchen maken er de dienst uit.

Visa en paspoorten worden op grote schaal vervalst. En je kunt er al langetermijnvisa, verblijfsvergunningen en zelfs EU-nationaliteiten kopen.

Nieuwe grondslagen Europa

Nieuwe grondslagen Europa

Spreektekst

Voorzitter,
wat Europese Waarden zijn, daar denken de lidstaten en de bevolking heel anders over dan Brussel.

Van Brussel mag Polen geen kritische rechters benoemen, Hongarije mag geen invasie stoppen, Slowakije mag veiligheid niet verkiezen boven migratie. De Europese Commissie ziet censuur als een goede manier om populisme te bestrijden en om de mening van het publiek te beïnvloeden. En Brussel lijkt positiever over het moordende Turkije dan over Groot-Brittannië nu dat laatste land uit de EU wil.

NGO´s werken samen met mensensmokkelaars

NGO´s werken samen met mensensmokkelaars

Spreektekst

Voorzitter,

NGO´s werken samen met mensensmokkelaars. Ze hebben elkaars telefoonnummers en zorgen samen voor een eindeloze stroom illegalen. De boten liggen elkaar voor de Libische kust op te wachten. En dat heeft Frontex bevestigd maar die doet daar niets aan!

De samenwerking met de mensensmokkelaars gaat zover dat vorige week er zelfs een bijna aanvaring is geweest tussen het onder Nederlandse vlag varende Sea Watch en de Libische kustwacht. Daarbij is er zelfs geschoten op de kustwacht!

In een normale wereld zou Italië deze landverhuizers helemaal niet toelaten. Maar de EU verplicht Italië hiertoe.

Haatspeech en nepnieuws

Haatspeech en nepnieuws

Spreektekst

Voorzitter,

Pluriformiteit in de media bestaat niet meer. De staatsmedia laten het volledig afweten door extreem gekleurd nieuws te maken dat door mensen niet herkend wordt. De oplages en de kijkcijfers dalen dan ook voortdurend, want niemand vertrouwt de media nog.

En dus informeren gewone mensen elkaar op sociale media over wat zij in hun gewone leven meemaken.