enflogo

Spreekteksten Auke Zijlstra

Entry-Exit System

Entry-Exit System

Spreektekst

Voorzitter,

ergens onderweg is de Europese Unie van de oplossing het probleem geworden. In mijn commissie LIBE zie je de toekomst van de EU verschijnen. Een litanie van wetten die de soevereiniteit van lidstaten aantast en de heiligheid van de EU benadrukt.

De nationale parlementen gaan straks nergens meer over. Niet over monetair beleid, niet over sociaal beleid, niet over privacy, niet over strafwetgeving, niet over migratie, niet over wie er wel en niet in hun land mag verkeren.

Het nu gepresenteerde entry-exit systeem is een mooi voorbeeld hiervan. Lidstaten verliezen hun vrijheid om de buitengrenzen te controleren. In plaats daarvan komt er een systeem van scanners en databases.

Ontwikkelingen Migratie

Ontwikkelingen Migratie

Spreektekst

Voorzitter,

er zijn weinig goede ontwikkelingen in het immigratiebeleid. De Libische kustwacht doet weliswaar ons werk, maar de zogenaamde vluchtelingen komen nog steeds, eenmaal uitgeprocedeerd worden ze niet uitgezet en de bijkomende criminaliteit wordt niet bestreden.

In de EU is het nu mogelijk om je voor te doen als een vluchteling, iemand bijna te vermoorden, door te reizen naar een volgend EU land, en daar echt iemand te vermoorden. En nog steeds zingen we blijkbaar ´welkom, welkom in mijn land!´

Nieuwe grondslagen Europa

Nieuwe grondslagen Europa

Spreektekst

Voorzitter,
wat Europese Waarden zijn, daar denken de lidstaten en de bevolking heel anders over dan Brussel.

Van Brussel mag Polen geen kritische rechters benoemen, Hongarije mag geen invasie stoppen, Slowakije mag veiligheid niet verkiezen boven migratie. De Europese Commissie ziet censuur als een goede manier om populisme te bestrijden en om de mening van het publiek te beïnvloeden. En Brussel lijkt positiever over het moordende Turkije dan over Groot-Brittannië nu dat laatste land uit de EU wil.

Brexit

Brexit

Spreektekst Brexit

Voorzitter,

Ik ben vorige week in Engeland geweest. De EU heeft zich daar zo onmogelijk gemaakt dat niemand nog sympathie voelt voor Brussel.

Premier May doet een keurig voorstel voor een permanente verblijfsvergunning voor iedereen die zich nu legaal daar bevindt, en de EU wijst dat direct af. Zij stelt dat een redelijk bedrag betaald zou kunnen worden, en de EU wil meer, meer, meer.

Toekomst Financiering EU!

Toekomst Financiering EU!

Spreektekst

Voorzitter,

Ik heb het stuk van de Commissie helemaal gelezen, en het is een lang halleluja-verhaal. De Commissie vindt de Europese Unie een succes, en nu wil de Commissie meer geld, op een nieuwe manier.

Maar in de praktijk levert de Europese Unie helemaal niet. Niet op het gebied van werkgelegenheid, of economische groei, al helemaal niet voor veiligheid. Maar de EU geeft wel heel veel uit: miljoenen aan verre vreemde dictators, aan de Frontex veerdienst voor illegalen naar Europa, aan ontwikkelingshulp die nog nooit iets opgeleverd heeft.

De lafheid en het wegkijken van onze politieke elite is onbegrijpelijk!

De lafheid en het wegkijken van onze politieke elite is onbegrijpelijk!

Spreektekst

Voorzitter,
De Europese Unie legt eindeloos nadruk op het blijkbare recht van de hele wereld om zich hier te vestigen. Maar tegelijkertijd hoeft de immigrant zich niet cultureel of in gedrag te binden aan zijn nieuwe land, en mag hij vervolgens zijn hele gezin ophalen.

We mogen onze grenzen niet meer beschermen, en we kunnen nu zelfs onze eigen kinderen niet meer beschermen tegen het dagelijkse geweld van de islam dat we zelfs nu nog steeds importeren.