enflogo

Spreekteksten Auke Zijlstra

Fundamentele rechten

Fundamentele rechten

Spreektekst

Voorzitter,

Politiek geweld in Duitsland en Polen leidde afgelopen maandag tot een oproep van de voorzitter van ENF om minder te praten en meer naar elkaar te luisteren. Die oproep werd in deze zaal ontvangen met slechts een schampere lach. Ik vind dat zorgelijk.

Voorzitter, geweld tegen politici is niet alleen fysiek geweld. Het is ook juridisch geweld en administratieve uitsluiting. En dit parlement is daar niet vrij van.

Facebook

Facebook

Spreektekst

Voorzitter,

Ik heb bewust geen Facebook account. Toch volgt Facebook mij. En met mij miljoenen. En de Europese privacywet beschermt Facebook, maar mij niet.

Facebook is een monopolist. Facebook heeft ook een politieke mening. In Duitsland bleek Facebook kritiek op de sociaaldemocratie te blokkeren, maar antisemitisme niet. De Europese Commissie vertelde mij op 4 augustus 2017 daar geen problemen mee te hebben. De Europese Commissie beschermt Facebook, maar de Joodse gemeenschap niet.

Situatie Hongarije

Situatie Hongarije

Spreektekst

Voorzitter,

 Deze resolutie is een directe aanval op Hongarije als soeverein land en is fundamenteel antidemocratisch. Het heeft de bedoeling om een democratisch gekozen overheid van een land dat de principes van democratie, vrijheid en Europese en Christelijke waardes hanteert, te onderwerpen.

Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Europese waarden

Wat doen die Europarlementsleden eigenlijk allemaal in Brussel en Straatsburg van ons geld? Heeft het werk daar zin? En die PVV… bereikt die eigenlijk wel wat? Goede vragen! Het antwoord is doorgaans lastiger, maar in dit boek van europarlementslid Auke Zijlstra leest u heel gedetailleerd wat de PVV ‘allemaal doet’ in dat parlement ver weg. U zult ontdekken dat het werk wat hij doet wel degelijk zoden aan de dijk zet en zelfs succesvol is.

Minimumloon

Minimumloon

Spreektekst

Voorzitter,
voor economen is er geen discussie. Minimumlonen zijn fijn voor mensen met werk, en slecht voor mensen zonder werk: het insider-outsider effect. En dat is een duivels dilemma.

Richtsnoeren om te voorkomen dat humanitaire bijstand strafbaar wordt gesteld

Richtsnoeren om te voorkomen dat humanitaire bijstand strafbaar wordt gesteld

Spreektekst

Voorzitter,
De afgelopen dagen waren ze volop in het nieuws, de boten Lifeline en Aquarius. Varend onder valse vlag, met hun verplichte radiobaken uit, gesponsord door Artsen zonder Morele Grenzen, zijn zij onderdeel van de illegale migratieketen. Een keten die loopt van het rekruteren van migranten in Afrika, tot het afleveren van die mensen in het land waar zij willen wonen. Alle schakels in deze keten faciliteren een illegale activiteit.