enflogo

Uitbanning van kindhuwelijken

Uitbanning van kindhuwelijken

Spreektekst

Voorzitter, dank u. We spreken vandaag over kindhuwelijken, een fenomeen dat helaas nog steeds bestaat, en zelfs in ons beschaafd Europa voorkomt.

Niet zelden vinden deze huwelijken plaats in Afghaanse, Somalische, Iraanse, Syrische en Pakistaanse gemeenschappen. Voorzitter, dit is niet zo vreemd wanneer men kijkt naar de legitimatie van veel van deze huwelijken. Deze legitimatie komt voort uit de islam.

In bepaalde Europese landen is het nog steeds mogelijk om een in het buitenland gesloten huwelijk met een minderjarige, te laten erkennen. Dit is te gek voor woorden!

Het is aan de natiestaten om erkenning van dit soort barbaarse praktijken onmogelijk te maken. Het is puur kindermisbruik. Het is de plicht van een ieder om dit krachtig te veroordelen.

Voorzitter, we hebben geen behoefte aan duurbetaalde onderzoeken, geen commissie waarin open deuren worden ingetrapt en waar overbetaalde bobo’s zich laven aan snoepreisjes. We hebben behoefte aan krachtig beleid vanuit de natiestaten. We willen minder islam, en een halt op immigratie vanuit islamitische landen.

Voorzitter, dank u.