enflogo

Meerjarig Financieel Kader

Meerjarig Financieel Kader

Spreektekst

Voorzitter,

Een meerderheid van het Europees Parlement heeft een nog absurder en duurder Meerjarig Financieel Kader voor ogen dan de Commissie eerder heeft voorgesteld. Nederland wordt daarnaast ook nog eens de jaarlijkse korting van ruim één miljard euro door de neus geboord.

De door de Commissie ingediende begroting stuitte ons al tegen de borst, maar de voorgestelde amendementen maken het nog veel erger. De begroting zou zogenaamd veel te weinig geld bevatten om alle denkbare problemen in Europa en de wereld op te lossen.

Maar voorzitter, dat is ook helemaal de taak van de Unie niet. Wat ooit begon als economische samenwerking, is uitgegroeid tot een veelkoppig monster dat zich overal mee bemoeit. Dit ten koste van de individuele staten, die vaak héél goed zelf in staat zijn om hun eigen problemen op te lossen. Daar zijn Brusselse bureaucraten echt niet voor nodig.

Ik roep het parlement op om te stoppen met de uitvoering van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN.
Te stoppen met het nastreven van een 'inclusief' Europa.
Te stoppen met de obsessie voor 'genderneutraliteit'.
Te stoppen met de klimaat-hysterie.
Te stoppen met de islamisering van Europa.
En te stoppen met het knuffelen van niet-Westerse immigranten.

 Ten slotte voorzitter. Ik heb een amendement ingediend om de Nederlandse korting in stand te houden. Nederland betaalt al vele jaren miljarden euro’s meer dan dat we ontvangen. Dat überhaupt in overweging wordt genomen om de jaarlijkse korting te schrappen is bespottelijk en onaanvaardbaar.

Dit is hét moment om pas op de plaats te maken, en de begroting flink naar beneden bij te stellen. Het mislukte EU-project heeft al decennialang veel te veel gekost. Stop met deze waanzin!

Voorzitter, dank u.