enflogo

EU-budget 2018

EU-budget 2018

Spreektekst

Voorzitter,

Vandaag bespreken wij het EU-budget 2018. Tot mijn spijt bevat het nog steeds de grootst mogelijke onzinnige uitgaven. Om enig tegenwicht te bieden aan het Eurofiele feestje heb ik samen met collega’s een aantal amendementen ingediend. Ik geef een aantal voorbeelden:

• Stoppen met Europese fondsen voor de bestrijding van werkloosheid, economische recessie, armoede, de migratiecrisis en de veiligheidsbedreigingen. Laat dit gewoon over aan de soevereine staten.

• Het “Jeugdwerkgelegenheidsinitiatief” heeft volledig gefaald in het oplossen van de jeugdwerkeloosheid en moet direct worden gestopt.

• Ondanks immense uitgaven door de EU afgelopen jaren is er nog steeds geen oplossing gevonden voor de grootscheepse migratie en mensensmokkel in Europa.

• De houding van de EU ten aanzien van Turkije is hypocriet en laf. Turkije mag nooit lid worden van de EU. De onderhandelingen moeten daarom worden stopgezet. Geen miljarden meer naar Turkije!

Als het aan mij en mijn partij ligt stoppen we vandaag nog met de ondoelmatige, geld verspillende Europese Unie en het Parlement. Deze begroting sterkt mij in die overtuiging.

Voorzitter, dank u!