enflogo

Spreekteksten Andre Elissen

Terrorismebestrijding

Terrorismebestrijding

Spreektekst

Voorzitter,

Europa is de afgelopen jaren opgeschrikt door talloze door de islam geïnspireerde en gelegitimeerde terroristische aanslagen.

Volgens de EU-coördinator voor terrorismebestrijding, zijn er meer dan 50.000 geradicaliseerde moslims in Europa. Toch komt het woord “islam” precies nul keer terug in het verslag. Nul keer!

Jongerenwerkgelegenheidsinitiatief

Jongerenwerkgelegenheidsinitiatief

Spreektekst

Voorzitter,

Vandaag bespreken wij de uitvoering van het “jongerenwerkgelegenheidsinitiatief”.

De Europese Unie heeft de lidstaten de verplichting opgelegd om binnen een termijn van vier maanden, een baan, voortgezette scholing, een plaats in het leerlingstelsel of een stage aan te bieden.

Een onrealistische ambitie, waarbij iedereen van tevoren al weet dat zoiets niet haalbaar is. De bemoeizucht en geldverspilling vanuit de EU kent wederom geen grenzen.

Budget 2018

Budget 2018

Spreektekst

Voorzitter,

Vandaag bespreken wij wederom het EU-budget 2018.
Nu nog ruim 140 miljard euro, maar als het aan de voorzitter van het Europees parlement ligt, verdubbelt dat de komende jaren. Gesteund door de andere Eurofielen in dit huis laat hij hiermee hun ware bedoelingen zien.

Dus niks zuinig omgaan met geld van de belastingbetaler.
In plaats daarvan een Europese belasting invoeren en
de 1%-norm van het Bruto Nationaal Inkomen los laten.

EIB, reisbureau of investeringsbank?

EIB, reisbureau of investeringsbank?

Spreektekst

Voorzitter,

Vandaag bespreken wij het voorstel om het budget voor het “Garantiefonds voor extern optreden” te verhogen. Daarbij wordt ook het financieel beheer van het fonds aan de Commissie overgedragen.

Wat mijn partij betreft stoppen we direct met deze ontwikkelingshulp.

Verlengingingvoorstel Europees Investeringsfonds

Verlengingingvoorstel Europees Investeringsfonds

Spreektekst

Voorzitter,

Vandaag bespreken wij het voorstel om de looptijd van het Europees Investeringfonds EFSI te verlengen. De propaganda-machine van de EU draait weer op volle toeren. Het voorstel is één grote lofzang op de heilzame werking van de EU.

De binnenlandse productie is al enkele jaren op rij gegroeid en ja hoor, allemaal weer dankzij de geweldige EU. Terwijl de effecten van het EFSI op de groei nog niet kunnen worden vastgesteld.

EU-budget 2018

EU-budget 2018

Spreektekst

Voorzitter,

Vandaag bespreken wij het EU-budget 2018. Tot mijn spijt bevat het nog steeds de grootst mogelijke onzinnige uitgaven. Om enig tegenwicht te bieden aan het Eurofiele feestje heb ik samen met collega’s een aantal amendementen ingediend. Ik geef een aantal voorbeelden:

• Stoppen met Europese fondsen voor de bestrijding van werkloosheid, economische recessie, armoede, de migratiecrisis en de veiligheidsbedreigingen. Laat dit gewoon over aan de soevereine staten.