enflogo

Nieuwe begroting 2019

Nieuwe begroting 2019

Spreektekst

Voorzitter,

Commissaris Oettinger waarschuwt dat als de nieuwe begroting 2019 niet NU wordt aangenomen, diverse EU “paradepaardjes” niet kunnen worden uitgevoerd.
Dan gelden namelijk de bedragen van de begroting 2018 en die zijn lager dan de voorgestelde begroting 2019.
Het “nachtmerrie”-scenario van Oettinger lijkt mij juist een goed plan! Elke tiende van een procent minder budget scheelt de belastingbetalers al honderden miljoenen euro’s.

Het woord “bezuiniging” en “de tering naar de nering” zetten komt niet voor in het woordenboek van de Eurofielen. Daarom stel ik de volgende bezuinigingen voor:

Met het intrekken van 400.000 Erasmus+ subsidies voor scholen, hoogleraren en studenten wordt verdere EU-indoctrinatie voorkomen en het scheelt 3 miljard euro per jaar.

De 100.000 geselecteerde ‘vrijwilligers’ voor het Europees Solidariteitskorps gaan zelf voor hun werkvakanties betalen. Houden we weer ruim 300 miljoen euro per jaar over.

Minder financiering voor het Europees Solidariteitsfonds en het Europees Globaliseringsfonds leidt ertoe dat landen zelf hun problemen oplossen, in plaats van steeds hun hand op te houden.

Geen miljarden euro’s meer naar de Faciliteit voor Vluchtelingen in Turkije. Deze overbodige hulp heeft volgens de Rekenkamer in de helft van de gevallen niet tot de gewenste uitkomsten geleid.

De EU wil altijd maar meer en meer.
Wat ons betreft is minder, veel minder verstandiger.
Het niveau van de begroting 2018 is al hoog genoeg.
Ik roep mijn medeparlementariërs daarom op om tegen de gewijzigde begroting 2019 te stemmen.

Voorzitter, dank u.